Els alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat descobreixen com la proteïna dels insectes pot ser una nova forma d’alimentar-se

Els alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat han estat estudiant les biomolècules durant el primer trimestre, i després de fer els corresponents exàmens s’han relaxat amb una conferència sobre el futur de les proteïnes.

Esther Rodríguez, professora investigadora del Grup de Recerca Bioactivitat Molecular dels Aliments de la Universitat Rovira i Virgili, els ha presentat la conferència “La proteïna dels insectes és el nostre futur?”.

En el decurs d’aquesta conferència, se’ls ha explicat que les proteïnes que obtenim dels animals i que consumim les persones no seran suficients per nodrir a la humanitat en un futur bastant proper. A més, el grau de contaminació mediambiental que el bestiar produeix fa que estigui justificada la recerca de noves fonts d’abastiment de proteïnes.

Una de les propostes més engrescadores, en aquests moments, és l’obtenció de proteïnes dels insectes, però les fortes barreres culturals occidentals poden ser un obstacle per al seu consum. Per això, s’intenta conscienciar dels efectes positius que podria tenir el consum de proteïnes procedents dels insectes mitjançant conferències com aquesta.

Els alumnes que ho han desitjat han pogut participar en un estudi sobre la susceptibilitat al consum d’insectes i també els han pogut provar. Hi ha hagut opinions per a tots els gustos, ha estat tota una experiència.

@SalleReus
Propers esdeveniments
    Calendari
    desembre 2019
    dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
    « nov   gen »
           1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31      

    Ús de cookies

    Aquesta web fa servir cookies per a garantir una millor experiència a l’usuari. Si segueix navegant està donant el seu consentiment per a l’acceptació de les mencionades cookies i l’acceptació de la nostra política de cookies, faci clic a l’enllaç per obtenir més informació.ACEPTAR